Losloopweide honden

maandag 16 januari 2023

Omschrijving:

Een losloopweide voor honden!
Er zijn in Heeten heel wat baasjes met hondjes. Deze honden, groot of klein, lopen vele km in en om ons mooie dorp. Maar hoe mooi is het wanneer er ergens een weide zal worden gerealiseerd waar de hondje los kunnen lopen, zonder dat ze weg kunnen lopen. Een afgezet gedeelte, waar honden samen kunnen spelen, los kunnen lopen, rennen, gek doen (onder toezicht van baas uiteraard) zonder dat het risico er is dat ze ontsnappen!
Het is niet de bedoeling om de hond zonder enige vorm van toezicht achter te laten op een hondenweide. Ook al kan de hond niet weg uit de omheining het baasje moet toezicht blijven houden over zijn hond.

Ambassadeur(s):

Sanne Lorkeers

Voordelen:

Hondenweides dragen bij tot het welzijn van honden. Zowel mensen als honden worden gelukkiger als ze even "vrij" kunnen zijn en hun ding kunnen doen in het groen. Een hond zal minder ongewenst gedrag vertonen en beter luisteren als hij zijn energie kwijt kan en zijn natuurlijke behoeften ingevuld ziet.

Hoofdlijnen:

Een stichting moet opgezet worden voor het uitvoeren van de hondenweide.
Voor een hondenweide is nodig: Een omheind domein (gras of bos of combi) met of zonder de mogelijkheid van water.

Benodigdheden:

Spullen/materiaal

Een stuk grond, hekwerk, zand, buizen waar de honden door heen kunnen lopen, waterpunt (om water te kunnen tappen voor de hondjes)

Organisatiekracht

Een stichting opzetten

Draagvlak (van wie vooral?)

Hondenbaasjes

Geld

Sponsoren, subsidies, donaties, ???

Toestemming/vergunning

Nog niet van toepassing, eerst kijken of het idee gedragen wordt en of er mensen zijn die met mij dit willen opzetten. Daarna naar gemeente.

Deskundigheid

-

Handjes voor uitvoering

Zeker nodig, nog niet verzameld!

Tijd (hoeveel maanden, of jaren?

-

Heeten Durft - Voorstel