Ingediende suggesties

Hieronder vind je de suggesties die zijn ingediend.

Suggesties zijn prille of concrete ideeën ter inspiratie, waar (nog) geen ambassadeur voor is. Of iets waar je trots op bent in Heeten. Je wilt het dus niet als voorstel indienen, maar vindt het wel tof om te delen. De suggesties komen op de website te staan en worden bij bijeenkomsten aan de wand geplakt, ter inspiratie voor anderen.


Bouw seniorenwoningen (knarrenhof)

Meer betaalbare seniorenwoningen in de vorm van appartementen en/of kleine huizen met tuintjes. Huur en koop. Doorstroom van huizen. Daardoor komen er huizen vrij voor jongeren. Gemixt met jongerenwoningen. Door dit idee houd je Heeten leefbaar. Jongeren in Heeten zijn belangrijk voor het open houden van faciliteiten.

Opmerkingen:

We zijn trots op de saamhorigheid in Heeten, acceptatie/je mag er zijn zoals je bent, schouders er onder zetten, zorg voor elkaar/elkaar helpen, noaberschap en hechte gemeenschap.

vrijdag 13 maart 2020
Energietransitie

Er moet veel gebeuren op het gebied van energie. Ook als Heeten hebben we een opgave. We kunnen wachten op losse initiatieven, maar we kunnen ook samen nadenken hoe we dat voor elkaar willen krijgen toch?

Opmerkingen:

Je kan het hebben over windmolen en zonnepanelen, maar er zijn vast veel meer oplossingen te bedenken om energie op te wekken, te delen of te besparen.

zaterdag 29 februari 2020
natuurgroep voor kinderen

op een woensdagmiddag een natuurclub houden (wekelijks of maandelijks), waarbij er iemand de kinderen mee neemt de natuur in, en ze leert over vogels, planten etc.

Opmerkingen:

-

donderdag 26 maart 2020
Planetproof - slimme combinaties tussen boer & burger te maken?

Planetproof is een keurmerk, wat gaat om duurzaamheidsmaatregelen op boerenbedrijven. Als er burgers met een stuk grond zijn, die mee willen werken aan duurzaamheid (inzaaien kruiden/bloemen bijvoorbeeld) kan je misschien slimme combinaties maken. Goed om daarover eens met elkaar in gesprek te gaan.

Opmerkingen:

-

zaterdag 29 februari 2020
Woningbouw voor jong en oud

Voor jonge mensen voldoende starterswoningen en voor de 60+ betaalbare woningen/appartementen zodat zij zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. (levensbestendige woningen).

Opmerkingen:

-

donderdag 13 augustus 2020
muziekles voor kinderen en jeugd

Ik zou heel graag willen, dat er weer muziekles genomen kan worden in Heeten. En dat het betaalbaar is voor iedereen. De jeugd groeit op zonder muzikale ontwikkeling, dit is armoede.

Opmerkingen:

-

donderdag 26 maart 2020
koffieochtend voor vrouwen met evt hieraan een taalles gekoppeld voor niet-nederlandssprekenden.

Het zou leuk zijn om 1x per maand, of vaker (bij enthousiasme) een koffie- en ontmoetingsochtend te houden voor vrouwen, met gratis koffie en thee, met evt hieraan gekoppeld een taalles voor niet-nederlandssprekenden.

Opmerkingen:

-

donderdag 26 maart 2020
Het Doe Park (suggestie van kinderen basisschool)

We hebben een tekening gemaakt hoe het doe park er uit kan zien. Heeten wordt sportief en mensen gaan zo meer naar buiten, er is een klimbos, een kinderboerderij, een vijverstrand om te vissen en er speelt een jeugdorkest. Er zijn ook prullenbakken en er is ook een kantine met een aquarium als bar.

Opmerkingen:

Wij zijn trots op de verschillende winkels in Heeten, het leuke schoolplein, de sportvelden en de sporthal, het pannaveld, de voetbalvereniging, het zwembad, de kerk van Heeten en het kulturhuus.

vrijdag 6 maart 2020
Waterspeelplaats (tussen dorp en kanaal)?

Waterspeelplaats voor ontmoeting en beweging. Er is een aantal jaren geleden al een concreet plan voor gemaakt, maar dat liep toen mis op 'eigenaarschap' (wie heeft de speelplaats in beheer en eigendom). We kunnen hier best opnieuw het gesprek over aan. En de jeugd betrekken, want die hebben vast goede ideeën hierbij. Andere om te betrekken: gemeente, waterschap, school. En vast nog anderen. Wie vindt dit leuk? Dan kunnen we er misschien een voorstel van maken.

Opmerkingen:

Wij zijn trots op de ponyweek, de gastvrijheid, voorzieningenniveau (zorg, PLUS, sport), ouderenzorg, sociaal dorp, samenwerking, organisatiekracht, het kanaal, vrijwillogerskracht, de feesten en op onze boeren die in veel dingen voorop lopen.

vrijdag 13 maart 2020
Meer zorg voor iedereen (suggestie van kinderen basisschool)

Meer gezelschap voor de ouderen. Ze kunnen bij de school komen, rondje wandelen, praatje maken.

Opmerkingen:

Wij zijn trots op het zwembad, de mooie wandel- en fietsroutes, het sportpark, het kanaal, de mooie boerderijen, de school en de evenementen die wij met Heeten organiseren.

vrijdag 6 maart 2020
Kerk en kerkgebouw Heeten

Het nieuws over de kerken in Salland was wel even schrikken zeg. Ik kan me voorstellen dat er vanuit de parochie nog wel gesprekken worden georganiseerd over de toekomst van de kerk en het kerkgebouw in Heeten. Zelf ben ik niet gelovig, maar zou graag meedenken over kansen en mogelijkheden om de kerk en het gebouw in het dorp in stand te houden. Omdat het voor veel mensen belangrijk is.

Opmerkingen:

Saamhorigheid

donderdag 13 augustus 2020
Suggesties

We hebben de praatplaat ingevuld: - Bij het kanaal kan je allerlei leuke haakjes verzinnen. Rustpunt, uitkijktoren, speeltoestellen, waterfietsen. En misschien de waterspeelplaats (die hebben we als aparte suggestie ingestuurd) - Gezamenlijke boomgaard, groente/bloementuin - Koopmansstraat/hoek Dijkman, hele 'rondje om de kerk': veiligheid en toegankelijkheid verbeteren. - Zelfvoorzienend dorp, nastreven. Op gebied van zorg, energie, voedsel. - Invulling van kerkgebouw met breed draagvlak - samen over nadenken - Deelauto in Heeten - Afstemming van organisaties versterken (dat dat als vanzelfsprekend gebeurt) - Onderwijssysteem verbeteren - Winkel Stevenskamp behouden - Reclame voor de Turks/Arabisch/Nederlandse winkel in Raalte (daar werken ook Heetenaren)

Opmerkingen:

-

vrijdag 13 maart 2020
Boekenkast met leenboeken

Ik zou het leuk vinden. Als er een openbare boekenkast komt in de uilenbroekstraat. Waar ook natuurlijk de bibliotheek was. Een kast waar je een leesboek kan halen en er 1 in kan zetten die je thuis hebt liggen en niet mee leest.

Opmerkingen:

Saamhorigheid

dinsdag 8 september 2020
Groentetuin en bloemenveld (suggestie van kinderen basisschool)

Dat ouderen en jongeren samen komen om de tuin te onderhouden. Zorgen voor eigen eten uit Heeten, om milieuvervuiling te verminderen. Als het eten geoogst is dat je er samen iets mee kan doen, zoals verkopen of samen koken. Wat komt er in de tuin te staan: tomaten, aardbeien, aardappels, appelbomen, perenbomen, pompoenen, bloemkool, walnoten, druiven, meloen, watermeloen, pruimenboom, bessen, kersen, bonen, radijsjes, ska, komkommer, maïs, wortels. En heel veel bloemen. We hebben een stuk grond nodig. Dat moeten we omploegen, hekken, gaas, bomen planten, zaaien, oogsten. Het duurt 5 - 8 jaar voordat je het kan oogsten voor de bomen en 1 jaar voordat de planten groeien.

Opmerkingen:

-

vrijdag 6 maart 2020
Open bedrijvendag/kijkje in de keuken

Er is al eens een open dag geweest bij bedrijven op het industrieterrein. Dat was hartstikke leuk en interessant. En dan onthoud je ook veel beter wat Heeten op dat gebied allemaal in huis heeft. Is het een idee om dat nog een keer te organiseren, in samenwerking met àlle bedrijven? Dus ook bijvoorbeeld de boerenbedrijven of mensen met een klein bedrijf aan huis?

Opmerkingen:

Zichtbaar maken waar je kunt gaan kijken die dag: iedereen met een vlag voor de deur doet mee, zoiets?

zaterdag 29 februari 2020
Toplaag van de Bleerspad vervangen

Gaat om het wandel/fietspad naar het kanaal. dat wordt veel gebruikt. Bij regen en nat weer, wordt je fiets en jezelf erg vies. Kan daar iets aan gedaan worden met bijvoorbeeld een andere toplaag?

Opmerkingen:

-

zaterdag 29 februari 2020
Losloopweide honden

Een mooie losloopweide waar honden samen kunnen spelen, zonder het risico dat ze weglopen.

Opmerkingen:

-

vrijdag 6 maart 2020
kinderboerderij/ontdekplek voor de natuur

In Heeten is eigenlijk nergens een plek waar je met je kinderen naar toe kunt om dieren te aaien, of meer over de natuur te leren. Dat is best jammer. Je moet hiervoor naar Kb Dondertman.

Opmerkingen:

-

donderdag 26 maart 2020
Trots (kinderen basisschool)

Opmerkingen:

Wij zijn trots op het zwembad, de ponyweek, de kermis, de school, het orkest, de scouting en het sportpark.

vrijdag 6 maart 2020
filmavond(en)12+ en 16+

vanaf 12 jaar is er naar mijn idee weinig spontaans voor deze doelgroep,speeltuinen zijn "saai" en er word al snel naar een beedscherm gegrepen of,naar een keet gegaan.dit lijkt me een gezellig en verbindend alternatief,en dan bijv. op een zaterdag om 19.u een 12+ film en om 21.30u de 16+ film en dan bijv. 5 euro inc. 1 consumptie en popcorn(ofzoiets)en ze op social media steeds laten stemmen/kiezen tussen 3 filmtitels

Opmerkingen:

ik ben hier in 2006 terecht gekomen,nu,15 jaar later met veel lief en leed,zou ik me geen andere plek meer wensen om te wonen,mn jongens zien dit ook echt als een veilige haven en zo ist.

woensdag 29 september 2021
Aankleding dorp

Zou graag zien dat het voor de bewoners van het dorp als ook de voorbijgaande toerist aantrekkelijker wordt. Dit in de vorm van gezellige bloembakken op het dorpsplein als ook bij de entree van het dorp en op de rotondes. Het zou het dorp letterlijk sieren en de toerist zal afstappen om er even te verblijven.

Opmerkingen:

Ik vind het al heel mooi hoe het dorpshart is verbeterd met de uitstraling en sfeer bij Dert13n.

donderdag 13 augustus 2020
Allerlei ideeën

We hebben de hoofdsuggestie al ingestuurd, maar we hadden nog meer ideeën bedacht: - Sport meer één (ook voor het aantal vrijwilligers dat nu nodig is) - Veiligheid dorpsplein (toegankelijkheid) - Jongeren meer aanspreken - Open dag van bedrijven, weten wat daar gebeurt - IJsbaan - ook bruikbaar in de zomer? - Posters voor snelheid (grappige teksten, mensen aanspreken op snelheid, zoals in Broekland is gedaan over hondenpoep)

Opmerkingen:

We hebben meegedaan met opborrelen met een groep waarvan de jongste 23 en de oudste 72 was. Heel leuk gesprek. Waar we trots op zijn hebben we al bij onze hoofdsuggestie geschreven): woningen voor senioren.

vrijdag 13 maart 2020
Kanaal - benutten voor recreatie/sport

We hebben een heel mooi kanaal vlak bij het dorp. Veel mensen wandelen daar en ook zie je sommigen op het water bij mooi weer, maar ik denk dat je er nog wel wat meer mee zou kunnen. Kanoverhuur bijvoorbeeld, maar er is vast veel meer leuks te bedenken.

Opmerkingen:

-

donderdag 13 augustus 2020