Home

Heeten Durft! samen keuzes te maken voor óns dorp!


BIJEENKOMST: di 7 maart, 19.30 uur KulturhusTrefpunt

Vanavond geven we de klap op wat er in het DAP komt. We houden niet van lange vergaderingen, jij waarschijnlijk ook niet.

Eerst vertellen we kort over de topplannen en ideeën die intussen op papier zijn gekomen na de praatplaten en bier & bitterballen van 2 februari. daar kan je dan nog wat op bijschaven. Of misschien heb je een leuke aanvulling of suggestie.

En dan gezellig nakaarten bij de bar voor wie wil. Schuif jij ook aan? Ook als je er op 2 februari niet bij was: welkom!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Heeten Durft is een burgerbegroting. Wat is dat, burgerbegroting?

Inwoners kiezen samen òf en waar ze extra geld voor willen inzetten.

Èn: wat heb je daar voor over? Het moet binnen de bestaande gemeentebegroting passen: waar trek je de broekriem wat aan?

Iedereen die wil mag meedoen. En meebeslissen (8 - 108 jaar).

Heeten Durft is een werkgroep van Plaatselijk Belang Heeten.


Waarom een burgerbegroting?

  • Als inwoners invloed op je eigen omgeving
  • Samen besluiten, jong & oud betrekken, verbinding
  • Geld slimmer inzetten waar dat kan
  • (Nog) betere samenwerking met de gemeente, korte lijnen


Zie nieuws voor laatste berichten, in vogelvlucht:
In 2020/2021 hebben we de eerste ronde burgerbegroting uitgevoerd. Dat leverde een boel mooie en concrete ideeën en projecten op. Een heel aantal is intussen in uitvoering.
Basketpaal op handbalveld is geplaatst, de Stichting Wandel- en Fietspaden is (succesvol!) aan de slag met alle adviezen om financiering en bestuur op orde te krijgen/houden, de speelplek aan de Johannalaan is gerealiseerd in 2022, evenals een nieuw digitaal dorpsplein begin 2023 (waar intussen ook buurtdorpen bij zijn aangehaakt). Daarnaast is er aandacht voor fysieke en sociale toegankelijkheid, want we vinden het belangrijk dat iedereen die wil mee kan doen.

Nadeel van de eerste ronde was natuurlijk corona. 
En dus zijn we in 2022 een nieuwe ronde gestart, ditmaal specifiek gericht op speelplekken in het hele dorp. Uiteraard startend met de leerlingenraad van de basisschool, zijn in het najaar van 2022 en voorjaar van 2023 alle Heetenaren uitgenodigd om hier keuzes in te maken.

Mede door de urgente situatie van de school (bouw) heeft Plaatselijk Belang besloten om een dorpsvisie op te stellen waar alle Heetenaren over mee kunnen praten. Dit sluit naadloos aan bij de bedoeling van Heeten Durft en dus sluiten we aan bij PB om hier samen de schouders onder te zetten. Het DorpsAmbitiePlan is in april 2023 klaar.

Naast het burgerbegroten zelf duiken we dit jaar dieper in de gemeentelijke begroting, samen met de gemeente, want het blijkt lastiger dan verwacht om 'schuifbudget' te realiseren. Meteen ook een gunstig teken dat de gemeente de begroting strak op orde heeft natuurlijk!


Heeten van bovenaf

Het laatste nieuws

Hieronder staan onze laatste nieuwsberichten.

Wat wordt het plan voor de speelplekken in jouw buurt?

vrijdag 13 januari 2023

Wat wordt het plan voor de speelplekken in jouw buurt? En welke speelplek kan wanneer? Praat mee! Za 21 jan | tussen 14.30 - 16.00 | inloop KulturhusTrefpunt

Praat op zaterdag 21 januari mee over de speelplekken in jouw buurt!

zondag 4 december 2022

Praat op zaterdag 21 januari mee over de speelplekken in jouw buurt! (14.30 u KulturhusTrefpunt)

Op 26 november wordt de speelplek Johannalaan in Heeten feestelijk geopend.

donderdag 17 november 2022

Op 26 november wordt de speelplek Johannalaan in Heeten feestelijk geopend. We love it when a plan comes together! Wat wil je met de speelplek in jouw buurt? Praat ook mee en kom na de opening naar de tent op het Dorpsplein.

We love it when a plan comes together!

donderdag 27 oktober 2022

We love it when a plan comes together!

Heb jij 'm al ingevuld?

maandag 15 augustus 2022

Heb jij 'm al ingevuld? Kan nog tot 1 september. @alleHeetenaren: doen + delen natuurlijk! https://www.facebook.com/230719537424826/posts/1414216662408435/

Het koningspaar bezocht tijdens het streekbezoek aan ons mooie Salland ook Heeten.

vrijdag 17 september 2021

Het koningspaar bezocht tijdens het streekbezoek aan ons mooie Salland ook Heeten. We hebben samen met Gemeente Raalte verteld over Heeten Durft. Heeten Durft is een werkgroep van Plaatselijk Belang Heeten en organiseert de burgerbegroting. Wat we hebben verteld: Een burgerbegroting lijkt te gaan over geld. Je gaat immers schuiven met geld binnen de gemeentelijke begroting. Maar geld is...

Bekijk het volledige bericht